image/svg+xml
image/svg+xml

Elektronik Teknolojisi Programı


Akademik Birim Hakkında : Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü bünyesinde kurulan Elektronik Teknolojisi Programı 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında önlisans eğitimine başlamıştır. Programımız, Elektronik Teknolojisi alanında kendilerini geliştirmek isteyen öğrenci adayları için alanında başarılı akademik kadrosu ve İşyeri Uygulama Eğitimi ile desteklenmiş öğretim planı ile güzel bir olanak sunmaktadır.
Akademik Birimin Amacı : Elektronik Teknolojisi Programının amacı; sanayide kullanılan elektronik araçların montajı, programlama ve kontrolü konularında çalışacak, elektronik sistem ve donanımlarını tanıyan, özelliklerini bilen, bilgisini endüstriyel sistem ve donanımlara uygulayabilen sektörün ihtiyaç duyduğu meslek elemanlarını yetiştirmektir.
Kabul Şartları : Aday öğrenciler lise diploması ile YKS merkezi sınavından aldıkları puanla ÖSYM tarafından yerleştirilir.
Mezuniyet Koşulları : Ders planında belirtilen zorunlu dersler ile asgari sayıda alınması gereken seçmeli derslerden başarıyla geçmiş, en az 120 AKTS almış, 2.00/4 ortalamaya sahip ve gerekli staj ve/veya İşyeri Uygulama Eğitimi dersini başarı ile tamamlamış olan öğrenciler mezun olabilir.
Üst Kademeye Geçiş : Bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik ve Elektroniği, Yazılım Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.
İstihdam Olanakları : Bu programdan mezun olan öğrenciler; Elektronik sanayii, Elektronik cihaz üretiminde kullanılan elektro-mekanik elemanlar Profesyonel elektronik cihazlar, Telekomünikasyon cihazları, Tıp elektroniği, Endüstriyel elektronik, Güç elektroniği, Kontrol sistemleri, Güvenlik sistemleri, Bilgisayar donanımı, Mikro işlemci, Uzay elektroniği, Atom elektroniği Uçak elektroniğini Elektronik devre veya donanım içeren makine, donanım veya sistemlerin yer aldığı fabrika veya işletmeler, gibi alt sektörlerde çalışabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme : Öğrenciler, daha önce aldıkları sınavların ya da yaptıkları çalışmaların dışında bir final sınavını geçmek zorundadırlar. Derslere ait başarı değerlendirmesinde dikkate alınacak olan kriterler (ara sınav, ödev, final sınavı vb.) ve bunlara ait oranlar, dönem başında öğrencilere dağıtılan ya da web sitesinde yayınlanan ders izlencelerinde belirtilir. Final sınavları, MYO tarafından ilan edilen tarihlerde, belirtilen yer ve zamanda yapılır. öğrencilerin dönem sonu başarı notları; ara sınav notu, final sınavı notu ile dönem içinde yürüttükleri çalışmalar ve derse devam kurallarına göre dersten sorumlu olan öğretim üyesi/görevlisi tarafından verilir. Ara sınav ve/veya final sınavı yapılmayacak olan dersler, Bölüm Başkanı ve MYO Müdürlüğü tarafından belirlenerek ilan edilir. Bu derslere ait dönem sonu başarı notları, öğrencilerin dönem boyunca yürüttükleri çalışmalara göre belirlenir. Dönem sonu başarı notları, başarı değerlendirme ölçütleri ile birlikte ilgili öğretim üyesi/görevlisi tarafından MYO Müdürlüğü’ne teslim edilir. öğrencinin yıl içi ve yıl sonu sınav notları ile elde edilen ders ortalama notu, sınıf not ortalaması dikkate alınarak yönetmelikte belirtilen tabloya göre harf notuna dönüştürülür. Geçerli en düşük harf notu DD'dir. Devamsız öğrenci DZ harf notu alır. FF harf notu ise kalır.
Akademik Birim Başkanı ve Bologna Koordinatörü : Öğr. Gör. Cumhur TOPCUOĞLU
Kazanılan Derece Gereklilikleri ve Kurallar : Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında öğrencilere Elektronik Teknolojisi Programı alanında Ön Lisans Diploması ve Elektronik Teknolojisi Teknikeri unvanı verilir.
Öğretim Programının Yapısı : Yüz yüze Eğitim (Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II, Türk Dili I, Türk Dili II, Yabancı Dil I, Yabancı Dil II online eğitim)